PranaPuur

Creatieve coaching: werken met beeldende middelen

Het werken met beeldende middelen zoals schilderen, tekenen en kleien kan vaak nog een extra verdieping geven binnen het coaching proces. Beelden kunnen heel sterk werken en symbool staan voor gevoelens die we moeilijk onder woorden kunnen brengen. Op die manier kun je expressie geven aan gevoelens waar woorden vaak tekort schieten.

Het fijne van werken met beeldende middelen is dat er niet altijd hoeft te worden gepraat om zaken duidelijk te krijgen. Je gebruikt de energie op een andere manier. Gedachten en woorden worden verbonden met diepere, non verbale gevoels- en ervaringslagen.

Het creatief uiten brengt je vaak op een ander bewustzijnsniveau, waardoor je bij diepere lagen kan komen. Het gaat daarbij niet om het resultaat, maar om wat er met je gebeurt tijdens het maken van de creatie en wat het resultaat je te zeggen heeft. Dat kan nog lang doorwerken.

Geleide meditatie / fantasie

We beginnen altijd eerst met een korte ontspanningsoefening. Ik laat je bewust zijn van je ademhaling en hoe je aanwezig bent in het hier en nu.

Ik neem je mee in een verhaal waarbij jij je eigen fantasieën, sfeer en beelden creëert. Het thema waar de geleide meditatie op gericht is hangt af van jouw persoonlijke coachvraag. Wanneer je dit nog niet duidelijk hebt, kun je hier heel goed achter komen via deze methode.

De geleide meditatie kan zich afspelen in het verleden, het heden of de mogelijke toekomst. Het kan gaan over relaties met bepaalde personen of met je eigen zelfbeeld. Je kunt bijvoorbeeld een reis maken door een huis, de bergen, de zee, het bos of andere plekken. Je kunt een bekend of dierbaar persoon ontmoeten of jezelf. Het kan van alles zijn wat er op dat moment naar voren komt.

Na de ontspanning en meditatie komen we terug in het hier en nu.

Jouw creatie

Nu komt het creatief uiten. Afhankelijk van de coachvraag of het thema kies ik ervoor om je kleurpotloden, krijt, verf of klei te laten gebruiken. Jij maakt nu je eigen creatie.

In je eigengemaakte creatie kunnen gevoelens zichtbaar worden die anders nooit naar voren waren gekomen. Dat kan soms confronterend zijn. Maar ze bieden je kansen tot: inzicht, veranderingen en/of verwerking. Als je met beelden bezig bent laat je een andere kant van jezelf naar buiten komen.

Zodra je klaar bent gaan we deze samen bekijken. In de gesprekken over je gemaakte werk gaan we dieper in op de boodschap van je onderbewustzijn.

Handig om te weten

050 3645 982 

Telefoon

Adres Pranapuur
Heerestraat 30
9301 AH  Roden
Telefoon nummer Pranapuur
050 3645 982
Email adres Pranapuur
pranapuur@gmail.com
Facebook PranapuurInstagram Pranapuur
Coaching met beeldende middelen